Kosläpp 2019

Gotland Grönt Centrum – Roma

13 apr klockan 10:00

Korna släpps 11:00

Roma Lövsta 42

622 54 Romakloster

Vägbeskrivning

Väg 143, 15 km söder om Visby. Gotland Grönt Centrum hittar ni strax norr om Roma kyrka.

Gården öppnar kl 10 och korna släpps ut på betet kl 11. Medan du väntar på att få se de vårystra korna får du gärna delta i tipspromenaden. De rätta svaren presenteras på arla.se/koslapp. Bland dem med flest rätt svar lottas ett litet pris ut som skickas hem till vinnaren. Glöm inte att anteckna ditt namn och adress på tipslappens baksida.

Arla bjuder på kall mjölk och bullar.

Övriga aktiviteter

  • 10–12 Visning av kostall från panoramafönster.
  • 10–12 Klappa traktorer – riktiga traktorer från Gotland Grönt Centrum AB:s maskinpark står uppställda.
  • 10–12 Öppet hus hos Naturbruksprogrammet. Elever berättar om hur det är att plugga här.
  • 10–12 Öppet hus hos Hundrehab Gotland – se hundar träna i simbassäng

Om gården

Lantbruksutbildningen har bedrivits av Gotlands kommun och Region Gotland under mer än ett halvt sekel. Gotland Grönt Centrum AB bildades 2015 och intresset för att utbilda sig vid Gotland Grönt Centrum har ökat kraftigt. Idag har Naturbruksutbildningen dubbelt så många elever som 2015.

Fokus är utbildning riktad till både ungdomar och vuxna. Skoljordbruket är ett viktigt verktyg för utbildningen och omfattar 260 hektar åker (varav 200 hektar KRAV), ekologisk mjölk- och lammproduktion, med 85 mjölkkor och 45 pälstackor. Naturbruksutbildningen erbjuder profilerna lantbruk, lantbruksdjur, djursjukvård och häst. Gotland Grönt Centrum AB har 18 anställda.

Anmäl dig till kosläppet

VIKTIG INFORMATION

Jag har läst och accepterar villkoren.

Ja, jag vill få Arla Foods nyhetsbrev. Nyhetsbrevet skickas ca. 14 gånger om året och innehåller recept och tips samt erbjudanden om nya produkter.

Arla Foods AB vill gärna skicka nyhetsbrev via e-post med inspiration, nyheter och erbjudanden. För dessa ändamål samlar vi in följande personliga uppgifter från dig:

  • Kontaktinformation
  • Läsbeteende av nyhetsbreven

Det är frivilligt att ge oss tillstånd att samla in och behandla dina personuppgifter. Om du inte vill ge oss tillåtelse betyder det att du inte kan få några nyhetsbrev via e-post från Arla. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke. Om du återkallar ditt samtycke, kommer detta inte att påverka lagligheten av behandlingen innan den återkallas.

Mer information om vår behandling av personuppgifter finns i vår sekretesspolicy. Du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här.

Jag godkänner härmed behandlingen av mina personuppgifter enligt ovan.