Kosläpp 2022

Koldemo Lantbruk – Arbrå

26 maj klockan 10:00

Korna släpps 10:30

Koldemo 4045

820 10 Arbrå

Vägbeskrivning

12 km norr om Bollnäs mot Ljusdal, strax före södra infarten till Arbrå. Till höger mitt emot träslottet.

Gården öppnar klockan 10.00 och korna släpps ut på betet klockan 10.30. Medan du väntar på att få se de vårystra korna får du gärna delta i tipspromenaden. De rätta svaren presenteras på arla.se/koslapp. Bland dem med flest rätt svar lottas ett litet pris ut som skickas hem till vinnare. Glöm inte anteckna ditt namn och adress på tipslappens baksida.

Arla bjuder på kall mjölk och nybakade bullar.

Länk till gården: www.arla.se/event-sponsring/koslapp/gavleborg/koldemo-lantbruk-arbra/

På våra 250 hektar odlas vinterns foder till de ca 140 mjölkkorna. Korna bor i lösdriftsstall och mjölkas av två Lely-robotar. Idag drivs gården av Mikael och Anneli Svärd tillsammans med fyra anställda. På gården bor fem av Mikaels och Annelis elva barn, sex st har flyttat ut, och de har fem barnbarn varav en ängel.

Vi har nästan bara hondjur eftersom en granne köper alla tjurkalvar. Vid skördetid har vi gott om hjälp av både familj och goda grannar. I framtiden ser vi gärna att vi kan odla på mer mark än våra 250 hektar för att bli självförsörjande på foder.

Anmäl dig till kosläppet

VIKTIG INFORMATION

Jag har läst och accepterar villkoren.

Ja, jag vill få Arla Foods nyhetsbrev. Nyhetsbrevet skickas ca. 14 gånger om året och innehåller recept och tips samt erbjudanden om nya produkter.

Arla Foods AB vill gärna skicka nyhetsbrev via e-post med inspiration, nyheter och erbjudanden. För dessa ändamål samlar vi in följande personliga uppgifter från dig:

  • Kontaktinformation
  • Läsbeteende av nyhetsbreven

Det är frivilligt att ge oss tillstånd att samla in och behandla dina personuppgifter. Om du inte vill ge oss tillåtelse betyder det att du inte kan få några nyhetsbrev via e-post från Arla. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke. Om du återkallar ditt samtycke, kommer detta inte att påverka lagligheten av behandlingen innan den återkallas.

Mer information om vår behandling av personuppgifter finns i vår sekretesspolicy. Du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här.

Jag godkänner härmed behandlingen av mina personuppgifter enligt ovan.

)