Kosläpp 2019

Sundborns Lantbruk – Sundborn

11 maj klockan 10:00

Korna släpps 11:00

Baggärdet 10

790 15 Sundborn

Vägbeskrivning

Väg 850 mellan Falun och Svärdsjö, 13 km väster om Falun, Man ska inte åka till Sundborn.

Gården öppnar klockan 10.00 och korna släpps ut på betet klockan 11.00. Medan du väntar på att få se de vårystra korna får du gärna delta i tipspromenaden. De rätta svaren presenteras på arla.se/koslapp. Bland dem med flest rätt svar lottas ett litet pris ut som skickas hem till vinnaren.

Arla bjuder på kall mjölk och bullar.

Övriga aktiviteter

  • Gårdens produkter finns till försäljning.

Om gården

Gården ägs och brukas av Bröderna Martin och Erik Bengtsson med hjälp av ett flertal duktiga medarbetare. Mjölkkossor har det funnits på gården och gårdarna runt om kring i alla tider som det har bott jordbrukande bofast folk här i byn. Här finns 120 mjölkkor och ca 80 ungdjur. Kossorna går fritt i lösdrift och mjölkas morgon och kväll. Mjölken kyls ned i vår gårdstank och transporteras sedan till mejeriet i Gävle. En liten del av mjölken går även till Sundborns mejeri och blir till lokala delikatesser.

Med hjälp av kossornas gödsel brukas ca 300 hektar åker och på denna mark odlar vi foder till djuren, men även spannmål för avsalu, rybs till våran matolja och potatis. Hela gården brukas sedan 2006 ekologiskt och produktionen är KRAV-certifierad. Lantbruket är till stor del självförsörjande på el från våra solpaneler. Lantbrukets traktorer och maskiner samt Arlas mjölkbil tankas sedan ett år tillbaka på 100% förnyelsebart bränsle.

Anmäl dig till kosläppet

VIKTIG INFORMATION

Jag har läst och accepterar villkoren.

Ja, jag vill få Arla Foods nyhetsbrev. Nyhetsbrevet skickas ca. 14 gånger om året och innehåller recept och tips samt erbjudanden om nya produkter.

Arla Foods AB vill gärna skicka nyhetsbrev via e-post med inspiration, nyheter och erbjudanden. För dessa ändamål samlar vi in följande personliga uppgifter från dig:

  • Kontaktinformation
  • Läsbeteende av nyhetsbreven

Det är frivilligt att ge oss tillstånd att samla in och behandla dina personuppgifter. Om du inte vill ge oss tillåtelse betyder det att du inte kan få några nyhetsbrev via e-post från Arla. Du kan när som helst dra tillbaka ditt samtycke. Om du återkallar ditt samtycke, kommer detta inte att påverka lagligheten av behandlingen innan den återkallas.

Mer information om vår behandling av personuppgifter finns i vår sekretesspolicy. Du kan läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter här.

Jag godkänner härmed behandlingen av mina personuppgifter enligt ovan.