anmälan öppnar i mars

Hermanssons jordbruk – Hedemora

1 maj klockan 10:00

Korna släpps 11:00

Örängarna 102

776 90 Hedemora

Vägbeskrivning

I södra rondellen i Hedemora, ta mot Långshyttan ca 6 km. I kurva och skogsdunge är det skyltat Örängarna. Gården ligger strax efter skylten på höger sida.

Datum passerat

Gården öppnar klockan 10.00 och korna släpps ut på betet klockan 11.00. Medan du väntar på att få se de vårystra korna får du gärna delta i tipspromenaden. De rätta svaren presenteras på arla.se/koslapp. Bland dem med flest rätt svar lottas ett litet pris ut som skickas hem till vinnaren. 
Glöm inte att anteckna ditt namn och adress på tipslappens baksida.
Du kommer också få lyssna på körsång och kulning (en sångform för att locka kor). Och så blir det korvgrillning och försäljning av te, kaffe, råmjölk, m.m.

Arla bjuder på kall mjölk och nybakade bullar.

Övriga aktiviteter
Du kommer att få lyssna på körsång och kulning (en sångform för att locka kor). Och så blir det korvgrillning och försäljning av te, kaffe och råmjölk.

Parkering
Parkeringsavgiften är 20 kronor och sköts av den lokala kören.

Hermanssons Jordbruk är en ekologisk mjölkgård med runt 140 djur, varav 68 är mjölkande kor. Gården drivs av Maj och Magnus Hermansson, vilket är tredje generationen här. Under vinterhalvåret jobbar totalt fyra anställda på gården och på sommaren ytterligare två säsongsanställda.

Allt som odlas på tillhörande åkrar blir mat till djuren. Halmen efter tröskning blir till exempel strömedel till korna. Så man kan säga att gården är helt självförsörjande. Totalt odlas det på 110 hektar (spannmål 40 ha, vall 40 ha och korna betar på 30 ha).