Varm kronärtskocksdipp

Varm kronärtskocksdipp

35 min Förrätt
Denna varma kronärtskocksdipp passar utmärkt att servera till såväl smörstekt baguette som till grönsaksstavar. Marinerade kronärtskockor blandas med färsk basilika, parmesan, crème fraiche, tabasco och chili flakes. Denna röra toppas med riven lagrad ost för att sedan gratineras. Mums så gott!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/varm-kronartskocksdipp/

Gör så här

  • Värm ugnen till 225°.
  • Låt kronärtskockorna rinna av. Hacka kronärtskockorna fint och grovhacka basilikan. Skala och finhacka vitlöken. Grovriv pecorinon. Lägg allt i en skål.
  • Blanda ner crème fraiche, tabasco, chili flakes och hälften av den rivna cheddarosten. Smaka av med salt. Lägg röran i en liten ugnsform.
  • Strö över resterande cheddarost. Gratinera i mitten av ugnen 15–20 min.
  • Skiva brödet. Stek skivorna gyllene i smör.
  • Servera varm kronärtskocksdipp med smörstekt baguette.
Klart!
Energi:

500 kcal

Protein: 15 g
Kolhydrater: 2 g
Fett: 48 g

Ingredienser

Marinerade kronärtskockshjärtan
1 burk à ca 300 g
Färsk basilika
1 kruka
Vitlöksklyfta
1
Falbygdens® pecorino romano
50 g
2 dl
Tabasco
2 tsk
Chili flakes
½ tsk
150 g
Salt
Till servering:
Liten baguette
1