Pasta med saffran och tomat

Pasta med saffran och tomat

15 min Huvudrätt
En panna med italienska smaker som passar utmärkt till nykokt pasta.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pasta-med-saffran-och-tomat/

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • Blanda saffran med kokehett vatten i en liten skål. Låt stå.
  • Finhacka schalottenlöken, halvera tomaterna och skiva fänkålen, spara blasten.
  • Hetta upp en stekpanna med smör. Stek löken mjuk i smöret. Tillsätt fänkål och stek i 3 min.
  • Tillsätt tomaterna, crème fraiche och saffran. Sjud i ca 3 min. Vänd ev i lite pastavatten tills du får önskad konsistens på såsen.
  • Vänd ner väl avrunnen pasta. Smaka av med salt, svartpeppar och finhackad persilja.
Klart!
Energi:

387 kcal

Protein: 13 g
Kolhydrater: 64 g
Fett: 7 g

Ingredienser

Tagliatelle
360 g
Saffran
1 kuvert
Kokhett vatten
2 msk
Schalottenlökar
2
Fänkål
1
Cocktailtomater
250 g
1 msk
2 dl
Salt och svartpeppar
Bladpersilja
1 knippe