Majonnäs på brynt smör

Majonnäs på brynt smör

20 min
Det brynta smöret ger majonnäsen en nötig och fin smak. Servera gärna majonnäsen till kokta kronärtskockor, grillade grönsaksrätter eller till grillat kött.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/majonnas-pa-brynt-smor/

Gör så här

  • Bryn smöret i en stekpanna tills det är ljusbrunt. Häll över i ett litermått eller kanna med pip och låt svalna.
  • Blanda äggulor och senap i en vispskål. Tillsätt smöret under kraftig vispning i en fin stråle.
  • Se till att bottensatsen inte kommer med.
  • Vispa tills majonnäsen är tjock. Smaka av med citronsaft, salt och svartpeppar.
  • Servera majonnäsen rumstempererad till t ex kronärtskockor.
Klart!

Det är viktigt att äggen och smöret har samma temperatur annars skär sig majonnäsen lätt. Är äggen för kalla kan du lägga dem i varmt vatten i 10 min.

Majonnäs som ev blir över förvaras i kyl. Den blir väldigt hård men går att mjuka upp i mikro på låg effekt ca 30 sek.

Energi:

490 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 1 g
Fett: 54 g
Video
Brynt smör – så gör du

Gör ett perfekt brynt smör tillsammans med stjärnkocken Andreas Hedlund. Ett gott brynt smör har en karamelliserad och nötig smak som förhöjer nästan all mat och smakar magiskt ihop med allt från torsk, till glass och sockerkaka.

Ingredienser

250 g
Äggulor, rumsvarma
3
Dijonsenap
2 tsk
Pressad citronsaft
ev 1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
½ krm