Tryffelmajonnäs

Tryffelmajonnäs

10 min
Tryffelmajonnäs är den perfekta dippsåsen till nyfriterade pommes och till hamburgare. Det är inte alls svårt att göra din egen tryffelmajonnäs. Kom bara ihåg att ägg och olja sak ha samma temperatur för bästa resultat!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/tryffelmajonnas/

Gör så här

  • Blanda ägg, skalad och skivad vitlök, vinäger och salt i en mixerbunke.
  • Mixa ihop och tillsätt oljan under ständig mixning. Rör ner crème fraiche och smaka av med tryffelolja, salt och nymalen svartpeppar.
Klart!

Mängden olja som behövs beror på hur stort ägget är. Tillsätt olja tills du får den konsistens du önskar.

Energi:

636 kcal

Protein: 2 g
Kolhydrater: 1 g
Fett: 71 g

Ingredienser

Ägg, rumsvarmt
1
Liten vitlöksklyfta
1
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
3 krm
Rapsolja, rumsvarm
ca 3 dl
1 msk
Olja med smak av tryffel
1 tsk
Svartpeppar