Sandefjordsås

Sandefjordsås

15 min
Sandefjordsås är en lyxig norsk smörsås. Den tillagas på lika delar grädde, crème fraiche och smör och smaksätts med färsk gräslök. Sandefjordsås passar utmärkt till t. ex lax, röding och färsk sparris.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/sandefjordsas/

Gör så här

  • Koka upp grädden i en liten kastrull.
  • Vispa i crème fraichen och låt koka upp igen.
  • Ta från värmen och tillsätt smöret i klickar under vispning.
  • Smaka av med salt och citronsaft. Tillsätt gräslöken.
  • Servera sandefjordsåsen varm eller ljummen.
Klart!

Ingredienser

1 dl
1 dl
100 g
Salt
Pressad citronsaft
1 msk
Finskuren färsk gräslök
2 msk