Misosmör

Misosmör

10 min
Misosmör är en fantastisk smakförhöjare och har många användningsområden. Som fyllning i gratinerad portabellosvamp, i bitar till grillat kött eller ångade grönsaker.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/misosmor/

Gör så här

  • Skala och finriv vitlöken. Blanda vitlöken med smör, miso, sriracha, rostad lök, sesamolja och japansk soja. Smaka av med salt.
Klart!

Rulla in i plastfilm och frys in det smör som inte går åt.

Energi:

816 kcal

Protein: 19 g
Kolhydrater: 90 g
Fett: 41 g

Ingredienser

Misosmör:
250 g
Vitlöksklyftor
3
Vit misopasta
2½ msk
Srirachasåser
2½ msk
Rostad lök
2 msk
Sesamolja
1 msk
Japansk soja
1 msk