Teriyakilax

Teriyakilax

45 min Huvudrätt
Detta är en smakrik teriyakilax som passar fint att bjuda på vid festliga tillfällen. Lax, broccoli och morötter samsas i en smakrik sås som blandas med äggnudlar. Toppa din teriyakilax med salladslök och färsk koriander. Servera och njut!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/teriyakilax/

Gör så här

  • Skär laxen i 2x2 cm stora kuber. Skär broccoli i buketter. Skala och skär morötterna i stavar. Skala och skiva vitlöken.
  • Hetta upp smör-&rapsolja i en stekpanna. Salta och stek laxen till fin färg. Lägg över på ett fat.
  • Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av i ett durkslag.
  • Fräs broccoli, morot och vitlök i stekpannan i 2-3 min på hög värme. Häll på teriyakisås, soja, chili flakes och grädde. Låt allt koka några minuter.
  • Blanda ner nudlarna i såsen och låt allt bli varmt. Toppa med lax, strimlad salladslök och koriander.
Klart!
Energi:

745 kcal

Protein: 35 g
Kolhydrater: 60 g
Fett: 40 g

Ingredienser

Laxfilé
500 g
Broccoli
250 g
Morötter
2
Vitlöksklyftor
3
2 msk
Salt
1 tsk
Teriyakisås
1 dl
Japansk soja
2 msk
Chili flakes
1- 2 tsk
Kelda® mellangrädde
2½ dl
Till servering:
Äggnudlar
250 g
Salladslök
½ knippe
Färsk koriander