Lax i folie

Lax i folie

40 min Huvudrätt
Foliepaket i ugnen är ett smidigt sätt att ge fisken mycket smak och du slipper både stekos och disk! Kryddsmöret går fint att frysa om du får över, ta fram och riv med rivjärn över fisk, potatis och grönsaker till nästa middag.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lax-i-folie/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Ansa och koka grönsakerna i saltat vatten ca 1 min och kyl ner.
  • Skär grönsaker och potatis i mindre bitar. Fördela lax, grönsaker och potatis på 4 stora, dubbla folieark.
  • Riv skalet av citronen och hacka dillen. Rör ihop smör, citronskal och hackad dill.
  • Skär citronen i skivor och lägg i foliepaketen tillsamman dill- och citronsmöret. Salta och stäng paketen noggrant. Baka i mitten av ugnen ca 20 min.
Klart!

Det går också bra att tillaga paketen på grillen.

Det går utmärkt att byta ut folie mot fuktiga bakplåtspapper.

Energi:

575 kcal

Protein: 35 g
Kolhydrater: 21 g
Fett: 37 g

Ingredienser

Laxfilé
600 g
Små morot
200 g
Färsk sparris
250 g
Sockerärter
150 g
Rädisor
100 g
Kokt potatis
300 g
Citron
1
Färsk dill
1 kruka
60 g
Flingsalt

Håll koll på tempen

Perfekt innertemperatur för lax är 52-56°.

Lär dig mer om innertemperaturer: Innertemperatur för lax – så lyckas du med laxen