Teriyakikyckling

Teriyakikyckling

45 min Huvudrätt
En lättlagad teriyakikyckling som passar fint att bjuda på till vardag som fest! Den är smakrik med teriyakisås och soja, och den blir härligt krämig av grädden. Se till att grönsakerna behåller lite av sitt tuggmotstånd, då blir de allra godast!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/teriyakikyckling/

Gör så här

  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Skala och strimla morötterna. Dela broccolin i små buketter och strimla stjälkarna. Skala och skiva vitlöksklyftorna.
  • Strimla och salta kycklingen. Hetta upp smör-&rapsolja i en stekpanna. Stek kycklingen till fin färg. Lägg över på ett fat.
  • Fräs grönsakerna i stekpannan i 2-3 min på hög värme. Lägg tillbaka kycklingen och häll på teriyakisås, soja, sambal oelek och grädde. Låt allt koka några minuter, tills kycklingen har en innertemperatur på 72°.
  • Toppa teriyakikycklingen med tunt skivad salladslök och servera med is.
Klart!
Energi:

581 kcal

Protein: 33 g
Kolhydrater: 65 g
Fett: 19 g

Ingredienser

Morötter
2
Broccoli
250 g
Vitlöksklyftor
3
Kycklinglårfilé
450 g
Salt
1 tsk
2 msk
Teriyakisås
1 dl
Japansk soja
2 msk
Sambal oelek
1- 2 tsk
2½ dl
Till servering:
4 port jasminris
Salladslökar
4