Grillspett

Grillspett

1 tim
Grillspett med sojamarinerad fläskkarré och smakrik chorizo. Välj om du vill tillaga dina grillspett på grillen eller i en grillpanna. Det är alltid gott att servera grillspett med klassisk tzatziki, potatissallad och grönsallad.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/grillspett/

Gör så här

  • Skär köttet i jämna, stora tärningar. Lägg i en påse.
  • Rör ihop soja, olja, finriven vitlök och chili flakes.
  • Häll hälften av marinaden i påsen (lägg undan resten till senare) och blanda väl med köttet. Låt stå minst 30 min.
  • Om du använder träspetten blir de bäst om du lägger dem i blöt.
  • Skär korvarna i 2 cm stora bitar. Trä upp kött och korv på spetten.
  • Grilla grillspetten på medelhög värme i ca 15 min, tills köttet har en innertemperatur på 70°.
  • Vänd på spetten ofta, pensla dem under grillningen med den sparade marinaden.
Klart!
Energi:

520 kcal

Protein: 29 g
Kolhydrater: 7 g
Fett: 43 g

Ingredienser

Fläskkarré eller fläskfilé
400 g
Japansk soja
1 dl
Rapsolja
1 dl
Vitlöksklyftor
2
Chili flakes
1 tsk
Rå chorizo
300 g
Grillspett
4
Inkluderad
Enkel potatissallad
20 min
Enkel potatissallad
(292)
Tzatziki
20 min
Tzatziki
(122)