Kebabspett med rädistsatsiki

Kebabspett med rädistsatsiki

Kebab betyder egentligen grillat kött. Här är det kryddig karré som blir extra saftiga spett.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (14 st)

Mitt betyg:

Kebabspett med rädistsatsiki

Kebab betyder egentligen grillat kött. Här är det kryddig karré som blir extra saftiga spett.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner
  • 600 g benfri fläskkarré
  • 3 msk Arla® Smör-&rapsolja
  • 1 tsk malen spiskummin
  • rivet skal av ½ citron
  • 1½ tsk salt
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 vitlöksklyfta

Tsatsiki:

Gör så här:

Skär köttet i bitar, ca 2x2 cm. Blanda smör-&rapsolja med spiskummin, citronskal, salt, sambal oelek och vitlök i en bunke. Lägg i köttet och rör om. Trä upp köttet på 8 blötlagda träspett. Hacka rädisorna och blanda med yoghurt, gräslök och salt. Grilla spetten runt om, 6–8 min. Värm och dela bröden på mitten.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per portion inkl. tillbehör

  • Energi: 500 kcal
  • Protein: 35 g
  • Kolhydrater: 36 g
  • Fett: 23 g
Skriv ut