Köttfärsspett med bearnaise

Köttfärsspett med bearnaise

30 min Huvudrätt
Köttfärsspett med lite dijon som ger sting. Servera spetten med bearnaisesås och en god potatisrätt eller sallad.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kottfarsspett-med-orter/

Gör så här

  • Blanda färsen med salt, peppar, dijonsenap och ägg till en jämn smet. Forma färsen på blötlagda träspett och rulla dem jämna.
  • Pensla med smör-&rapsolja och grilla eller stek dem runt om 3-4 min.
  • Servera med béarnaisesås och t ex ugnsstekt potatis och grillade körsbärstomater.
Klart!

Ett enkelt sätt att få till fina spett är att forma färsen runt spetten och sedan rulla dem mot köksbänken.

Energi:

600 kcal

Protein: 32 g
Kolhydrater: 46 g
Fett: 32 g

Ingredienser

Nötfärs
500 g
Salt
1½ tsk
Peppar
2 krm
Dijonsenap
2 msk
Ägg
1
Till servering:
Bearnaisesås
2 dl