Buffé RÄTT RÄTT FÖR ALLA GÄSTER

Alla blir glada av buffé, både gästerna och den som lagar, det är ju det enklaste sättet att göra något för alla smaker. Blanda kött och vegetariskt, kallt och varmt och servera med ett nybakat bröd med några olika röror till så gör du garanterat buffé-succé!

Allt på en buffé behöver inte hänga ihop men det är roligt om flera rätter har samma smakinspiration och passar tillsammans. Vill du variera upplägget kan några rätter serveras i portionsform, en soppa, mini-hamburgare eller en dessert. 

Om du vill hinna njuta med dina gäster istället för att stå i köket under kalaset så gör rätter du kan förbereda innan och välj mat som även är god ljummen.   

Buffétips:

  • Gillar vissa av dina gäster starka kryddor men inte alla? Håll maten lite neutral och krydda på röror och såser i olika styrka istället så kan alla välja vad som passar dem. 
  • Alla gillar färg på buffén, tänk på hela paletten när du väljer rätter och garnera gärna med mycket grönt. 
  • Nybakat bröd är alltid en hit, och glöm inte knäcket!
  • Satsa gärna på mer än en dessert, slutet gott, allting gott! 

Recept

Våra bästa recept