Kycklingpaj
Betyg  (762 st)

Mitt betyg:

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienserna med mathem.se

Kycklingpaj

Vilken paj! Smakerna från kyckling, paprika, riven ost och vår peppriga sås blandar sig perfekt.

Receptet gäller för 6 port

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g Arla® Svenskt Smör
  • 2 msk kallt vatten

Fyllning:

  • 2 kycklingfiléer
  • 300 g purjolök
  • Arla® Svenskt Smör ekologiskt
  • 12 tsk salt
  • 1 röd paprika
  • 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche paprika&chili
  • 3 ägg
  • 2 dl Arla Köket® riven ost gratäng

Gör så här:

Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter Nagga pajskalet med en gaffel och låt vila i kyl ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Skär kycklingen i mindre bitar. Strimla purjolöken. Salta och stek kycklingen i smör i en stekpanna. Tillsätt purjolöken och låt den fräsa med. Låt svalna något. Kärna ur och tärna paprikan. Blanda kyckling, purjolök, paprika, crème fraiche, ägg och hälften av osten. Förgrädda pajskalet ca 10 min. Fördela blandningen i pajskalet och strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min.

Källa: