Kycklingpaj
60+ min

Kycklingpaj

Det är aldrig fel med paj, här får du mycket smak och krämighet med smaksatt cremé fraiche och kyckling. Perfekt på buffén eller picknicken också!
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (982 st)

Mitt betyg:

Kycklingpaj

Det är aldrig fel med paj, här får du mycket smak och krämighet med smaksatt cremé fraiche och kyckling. Perfekt på buffén eller picknicken också!

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Receptet gäller för 6 port

Fyllning:

Gör så här:

Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter Nagga pajskalet med en gaffel och låt vila i kyl ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Skär kycklingen i mindre bitar. Strimla purjolöken. Salta och stek kycklingen i smör i en stekpanna. Tillsätt purjolöken och låt den fräsa med. Låt svalna något. Kärna ur och tärna paprikan. Blanda kyckling, purjolök, paprika, crème fraiche, ägg och hälften av osten. Förgrädda pajskalet ca 10 min. Fördela blandningen i pajskalet och strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min.

Källa:

Rekommenderade produkter