Grillad spetskål

Grillad spetskål

30 min Buffé Huvudrätt Förrätt
Att grilla spetskål är både enkelt och väldigt gott. Den grillade smaken av kål passar utmärkt till det brynta smöret och den lagrade osten. Det går även bra att grilla spetskålen i grillpanna.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/grillad-spetskal/

Gör så här

Grillad spetskål:
  • Dela spetskålen i klyftor och pensla med smör-&rapsolja.
  • Grilla spetskålen snabbt över direkt värme på båda sidor. Lägg över på indirekt värme och låt ligga tills kålen är mjuk. Salta.
Topping:
  • Bryn smöret i en liten kastrull under ständig omrörning. Häll över smöret i en värmetålig skål.
  • Grovhacka nötterna och dela osten i mindre bitar.
  • Häll smöret över den grillade kålen och toppa med nötter, ost och ört.
Klart!
Energi:

490 kcal

Protein: 11 g
Kolhydrater: 8 g
Fett: 46 g

Ingredienser

Spetskål, ca 600 g
1
Flingsalt
1 tsk
Topping:
100 g
Rostade nötter, t ex hassel- och pistagenötter
1 dl
100 g
Färsk persilja eller körvel