Spetskål i ugn

Spetskål i ugn

30 min Buffé Huvudrätt Förrätt
När spetskålen tilagas i ugn får den en lyxig och lite bränd smak. Toppad med finriven lagrad ost är detta en riktig höjdare! Servera den antingen som förrätt, eller som tillbehör till en varmrätt!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/spetskal-i-ugn/

Gör så här

  • Värm ugnen till 225°.
  • Dela spetskålen i klyftor och lägg i en ugnsform. Skär eller hyvla smöret. Lägg det på spetskålen och salta. Tillaga mitt i ugnen 20-25 min.
Topping:
  • Finriv osten och hacka persilja.
  • Toppa spetskålen med ost och persilja.
Klart!
Energi:

237 kcal

Protein: 8 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 19 g

Ingredienser

Spetskål, ca 600 g
1
50 g
Flingsalt
1 tsk
Topping:
100 g
Färsk persilja eller körvel