Smörstekt torsk med japansk soja och rostade hasselnötter

Smörstekt torsk med japansk soja och rostade hasselnötter

30 min Huvudrätt
Smörstekt torsk med rostade hasselnötter och brynt smör passar fint med en frisk äppel- och spenatsallad. Serveras med krämig potatispuré!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/smorstekt-torsk-med-japansk-soja-och-rostade-hasselnotter/

Gör så här

  • Börja med purén. Skala och koka potatisen mjuk.
  • Värm den syrade grädden med mjölk och smör. Vispa sönder potatisen och häll ner den syrade gräddblandningen. Smaka av med salt.
  • Salta fisken runtom och låt stå 10 min. Bryn smöret i en stekpanna tills det är gyllenbrunt och doftar nötigt.
  • Lägg ner fisken i pannan och sänk värmen. Stek ca 3-4 min per sida. Rör ner soja, citronsaft och nötter. Ta från värmen och toppa med gräslök.
  • Skiva äpple och lök så tunt som möjligt. Blanda med spenat, citronsaft, olja och salt i en salladsskål.
  • Servera fisken med äppelsallad och potatispuré.
Klart!
Energi:

490 kcal

Protein: 30 g
Kolhydrater: 36 g
Fett: 24 g

Ingredienser

Torskrygg á 125 g
4 bitar
Salt
1 tsk
50 g
Japansk soja
1 msk
Citronsaft
1 tsk
Rostade hasselnötter, hackade
½ dl
Färsk gräslök, hackad
½ kruka
Äppelsallad:
Rött äpple
½
Silverlök
½
Babyspenat
65 g
Citronsaft
1 msk
Olivolja
1 msk
Salt
Potatispuré:
Mjölig potatis
750 g
1 dl
1 dl
2 msk
Salt
1 tsk