Fiskpudding

Fiskpudding

1 tim Huvudrätt
En klassisk fiskpudding smaksatt med citronskal, brynt smör och färskriven pepparrot, serverad med små fina ärtor. Det funkar lika bra med vilken vit fisk som helst, ta den du gillar bäst!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/fiskpudding/

Gör så här

Fiskgratäng:
  • Koka upp ris och vatten. Låt koka tills vatten kokat bort. Tillsätt mjölken. Koka upp igen och sjud i ca 20 min till en gröt.
  • Koka fisken i saltat vatten ca 5 min. Plocka upp fisken med en hålslev och dela den i mindre bitar.
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Blanda gröten med ägg, crème fraiche och finrivet citronskal (spara citronen till servering). Smaka av med muskotnöt, salt och nymalen svartpeppar. Vänd ner fisken.
  • Lägg blandningen i en smord ugnsfast form. Grädda mitt i ugnen ca 30 min.
  • Bryn smöret under ständig omrörning. Tina ärterna. Skala och finriv pepparroten. Skär citronen i klyftor.
  • Servera fiskpuddingen med brynt smör, ärter, pepparrot och citronklyfta.
Klart!
Energi:

761 kcal

Protein: 45 g
Kolhydrater: 38 g
Fett: 47 g

Ingredienser

Grötris
1½ dl
Vatten
2 dl
5 dl
Torskfilé eller kolja
600 g
Ägg
3
2 dl
Citron, finrivet skal
1
Färskriven muskotnöt
1 krm
Salt och svartpeppar
Till servering:
100 g
Frysta gröna ärter
250 g
Färsk pepparrot
50 g