Panerad fisk

Panerad fisk

40 min Huvudrätt
Att bjuda på panerad fisk brukar uppskattas av liten som stor. Har du en fritös kan du med fördel fritera den panerade fisken. Krispigt och gott att servera med en kall gräddfilssås och nykokt potatis.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/panerad-fisk/

Gör så här

  • Skär fisken i portionsbitar. Blanda mjöl och salt på en tallrik. Vispa upp ägget i en djup tallrik och häll panko på en tallrik.
  • Doppa fisken först i mjölet, sedan ägget och sist i panko. Stek i smör-&rapsolja på medelvärme ca 2 min på varje sida.
Klart!

För extra krispig fisk, hetta upp olja i en kastrull till 180°. Fritera fisken tills den är gyllene. Låt rinna av på hushållspapper.

Energi:

321 kcal

Protein: 27 g
Kolhydrater: 26 g
Fett: 12 g

Ingredienser

Torskrygg, kolja eller sej
500 g
Vetemjöl
1 dl
Salt
1 tsk
Ägg
1
Panko
2 dl
3 msk