Äggsås

Äggsås

30 min
Äggsås är det perfekta tillbehöret till kokt fisk med kokt potatis. Vardagsmat när den är som bäst! Hackade kokta ägg i en krämig bechamelsås smaksatt med färska örter.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/aggsas/

Gör så här

  • Hårdkoka äggen. Skala, hacka och ställ åt sidan.
  • Smält smöret i en kastrull, vispa i mjölet och lite av grädden. Tillsätt resten av grädden. Koka upp och låt koka ca 3 min. Ta från värmen.
  • Vänd försiktigt ner ägg och örter. Smaka av med salt och peppar.
Klart!
Energi:

261 kcal

Protein: 10 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 22 g

Ingredienser

Ägg
4
25 g
Vetemjöl
1½ msk
3 dl
Grönsaks- eller fiskbuljong
½ tärning
Färsk gräslök, hackad
2 msk
Salt och peppar
Färsk dill eller persilja