Skånsk äggakaka
Betyg  (192 st)

Mitt betyg:

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienserna med mathem.se

Skånsk äggakaka

Servera gärna denna skånska landskapsrätt med knaperstekt fläsk och rårörda lingon. En sallad med morot eller vitkål gör måltiden komplett.

Antal portioner

Ingredienser

  • 4 dl Arla® mjölk
  • 1 dl vetemjöl
  • 12 tsk salt
  • 5 ägg
  • 1 msk Arla® Svenskt Smör

Gör så här:

Vispa ihop hälften av mjölken med vetemjöl och salt. Tillsätt resten av mjölken och äggen och vispa till en jämn smet. Fräs smöret i en stekpanna och häll i äggsmeten. Sänk värmen och grädda på medelvärme tills smeten har stelnat. Rör försiktigt i smeten några gånger. Stjälp upp och vänd kakan på en tallrik eller ett lock. Låt den glida ner i stekpannan igen och grädda ett par minuter på andra sidan tills den fått färg.

Källa:

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 220 kcal
  • Protein: 13 g
  • Kolhydrater: 17 g
  • Fett: 11 g