Rotfrukter och äpple i ugn med ingefärssås
Betyg  (0 st)

Mitt betyg:

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienserna med mathem.se

Rotfrukter och äpple i ugn med ingefärssås

Blanda rotfrukter med äppelklyftor och rosta på en långpanna i ugnen. Det är gott med den kalla och kryddiga såsen till.

Antal portioner

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 2 rödlökar
  • 1 liten zucchini
  • 2 äpplen av fast sort
  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk hackad rosmarin

Sås:

  • 2 dl Arla® gräddfil
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 12 tsk hackad rosmarin
  • 1 krm salt
  • 2 krm strösocker

Gör så här:

Blanda ingredienserna. Låt stå i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Skala morötter, palsternackor och lök. Skär rotfrukter och squash i bitar och löken i klyftor. Kärna ur och klyfta äpplena. Fördela rotfrukter, lök och squash i en långpanna. Tillsätt smör-&rapsolja, salt, peppar och rosmarin, rör om. Tillaga i mitten av ugnen 10 min. Tillsätt äppelklyftorna, rör om och fortsätt tillagningen ca 10 min. Servera med såsen och t ex rökt skinka

Källa:

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

  • Energi: 360 kcal
  • Protein: 24 g
  • Kolhydrater: 29 g
  • Fett: 16 g