Rotfrukter och äpple i ugn med ingefärssås

Rotfrukter och äpple i ugn med ingefärssås

Blanda rotfrukter med äppelklyftor och rosta på en långpanna i ugnen. Det är gott med den kalla och kryddiga såsen till.
Antal portioner
Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienser: arrow pointing up
Betyg (0 st)

Mitt betyg:

Rotfrukter och äpple i ugn med ingefärssås

Blanda rotfrukter med äppelklyftor och rosta på en långpanna i ugnen. Det är gott med den kalla och kryddiga såsen till.

Antal portioner
Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienser: arrow pointing up

  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 2 rödlökar
  • 1 liten zucchini
  • 2 äpplen av fast sort
  • 2 msk Arla® Smör-&rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk hackad färsk rosmarin

Sås:

  • 2 dl Arla® gräddfil
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • ½ tsk hackad färsk rosmarin
  • 1 krm salt
  • 2 krm strösocker

Gör så här:

Blanda ingredienserna. Låt stå i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Skala morötter, palsternackor och lök. Skär rotfrukter och squash i bitar och löken i klyftor. Kärna ur och klyfta äpplena. Fördela rotfrukter, lök och squash i en långpanna. Tillsätt smör-&rapsolja, salt, peppar och rosmarin, rör om. Tillaga i mitten av ugnen 10 min. Tillsätt äppelklyftorna, rör om och fortsätt tillagningen ca 10 min. Servera med såsen och t ex rökt skinka

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

  • Energi: 360 kcal
  • Protein: 24 g
  • Kolhydrater: 29 g
  • Fett: 16 g
Skriv ut