Rostad örtaubergine med vitlök

Rostad örtaubergine med vitlök

45 min
En enkel vegetarisk rätt med mustig fyllning.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rostad-ortaubergine-med-vitlok/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200ᵒ.
  • Dela auberginerna på längden. Skär ett rutmönster på snittytorna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  • Pensla auberginerna med olja från vitosten. Strö över salt.
  • Tillaga i mitten av ugnen ca 20 min. Låt svalna något.
  • Låt osten rinna av. Grovhacka basilika. Skala och finhacka vitlöken. Lägg i en skål.
  • Gröp ur auberginen och blanda ner i skålen. Fördela fyllningen i aubergineskalen och gratinera mitt i ugnen ca 10 min.
  • Servera med sallad.
Klart!

Ingredienser

Auberginer
2
1 burk
Salt
½ tsk
Färsk basilika
1 kruka
Vitlöksklyfta
1