Fläskfilé i ugn

Fläskfilé i ugn

30 min Huvudrätt
Tillaga din fläskfilé i ugn för ett saftigt och smakrikt kött. Fläskfilé passar väldigt bra ihop med en gräddig sås och milda fina smaker, såsom timjan, svamp och vitlök. Till denna fläskfilé i ugn serveras potatisgnocchi och en pepprig rucolasallad. Denna rätt kan bjudas på till vardag som till fest!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/flaskfile-i-ugn/

Gör så här

  • Värm ugnen till 175°.
  • Salta och peppra köttet. Skala och klyfta lökarna. Skär svampen i bitar.
  • Bryn köttet runtom i smör tills det får fin färg. Lägg över i en ugnsform.
  • Bryn lök, svamp, bacon och finriven vitlök 5-6 min. Rör ner grädde och sjud 2-3 min.
  • Häll såsen över köttet och strö över hälften av timjanen.
  • Tillaga klart i ugnen tills fläskfilén har en innertemperatur på 70°, ca 30 min.
  • Koka potatisgnocchi enligt anvisning på förpackningen.
  • Vänd ner gnocchin i såsen. Strö över resterande timjan.
  • Servera fläskfilé i ugn med sallad.
Klart!
Energi:

856 kcal

Protein: 37 g
Kolhydrater: 64 g
Fett: 50 g

Ingredienser

Fläskfilé
500 g
Salt och svartpeppar
Schalottenlökar
2
Champinjoner
250 g
25 g
Tärnat bacon
140 g
Vitlöksklyftor
2
3 dl
Färsk timjan, hackad
½ kruka
Till servering:
Potatisgnocchi
500 g
Rucola eller grönkål
100 g