Rödbetor med getost och pinjenötter

Rödbetor med getost och pinjenötter

15 min Huvudrätt
Rödbetor passar fantastiskt bra ihop med krämiga getost och söt honung. Strö över rostade pinjenötter och pepprig rucola och njut!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/rodbetor-med-getost-och-pinjenotter/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Dela rödbetorna i mindre bitar och fördela i en ugnsfast form. Bryt över bitar av osten och strö över saltet.
  • Tillaga i mitten av ugnen tills osten smält något och fått lite färg, 3-5 min.
  • Rosta pinjenötterna i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Strö pinjenötterna över rödbetorna. Lägg på rucola och ringla över honungen.
  • Servera med ett gott bröd.
Klart!
Energi:

530 kcal

Protein: 16 g
Kolhydrater: 63 g
Fett: 25 g

Ingredienser

Färdigkokta rödbetor
750 g
Falbygdens® getost
150 g
Flingsalt
½ tsk
Pinjenötter
5 msk
Rucola
65 g
Smält honung
2 msk
Surdegsbaguette
1