Marinerad torskrygg med ostkräm
45 min
•
Arbetstid: 45 min
Förrätt
Huvudrätt
Middag
•
Torsk skivas tunt, marineras i citron och serveras med finskurna, krispiga grönsaker, ostkräm och tomatjuice. Stefan Karlsson, Årets Kock 1995, har skapat receptet.
Ingredienser
Torskrygg:
|
Torskrygg
|
400 g |
|---|---|
|
Pressad citronsaft, ca 2 citroner
|
¾ dl |
|
Chili flakes
|
½ tsk |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Crudité:
|
Tunt hyvlad fänkål
|
½ |
|---|---|
|
Tunt skivad stjälkselleri
|
2 |
|
Tunt skivad rödlök
|
½ |
Ostkräm:
| 50 g | |
|
Äggula
|
1 |
|
Dijonsenap
|
1 msk |
|
Vitvinsvinäger
|
1 msk |
|
Matolja
|
1¾ dl |
|
Salt
|
1 krm |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Citronsaft
|
1 tsk |
Till servering:
|
Tomatjuice
|
1 dl |
|---|---|
|
Olivolja
|
2 msk |
| 50 g |
Gör så här
Torskrygg:
Crudité:
Ostkräm:
Vid servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
677 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 2,3 g |
| Protein: | 16,1 % | 26,8 g |
| Fett: | 72,7 % | 55,7 g |
| Kolhydrater: | 11,2 % | 18,7 g |