Citronsås

Citronsås

10 min
Detta är en otroligt lättlagad och välsmakande citronsås. Den passar utmärkt att servera till olika fiskrätter, t ex lax i ugn. Denna krämiga citronsås kan du även blanda med nykokt pasta och toppa med färskriven parmesan och rikligt med nymald svartpeppar.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/citronsas/

Gör så här

  • Koka upp vispgrädde och crème fraiche i en liten kastrull. Smula ner buljongen.
  • Tillsätt finrivet citronskal av hela citronen och pressad saft av halva citronen. Koka 2-3 min under omrörning. Smaka av med salt.
Klart!
Energi:

358 kcal

Protein: 3 g
Kolhydrater: 4 g
Fett: 37 g

Ingredienser

2 dl
2 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Citron
1