Mandelpotatissoppa med räkor

Mandelpotatissoppa med räkor

45 min Förrätt
En fräsch räksallad till den mjuka potatissoppan är en god kombination.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/mandelpotatissoppa-med-rakor/

Gör så här

  • Skär bort rotfästet på fänkålen. Skiva en fjärdedel mycket tunt och blanda med olivolja och flingsalt till räksalladen.
  • Skala och skiva potatis, lök, vitlök och resten av fänkålen. Fräs i smör i en kastrull.
  • Tillsätt timjan, vin, vatten och buljongtärningar. Koka på svag värme ca 20 min. Mixa soppan slät.
  • Tillsätt grädde och koka upp. Smaka av med cayennepeppar och salt.
  • Hacka dillen grovt. Blanda räkor och dill med fänkålen.
  • Servera räksalladen till soppan.
Klart!
Energi:

270 kcal

Protein: 10 g
Kolhydrater: 18 g
Fett: 18 g

Ingredienser

Fänkål
300 g
Mandelpotatis
300 g
Schalottenlök
1
Vitlöksklyfta
1
1 msk
Hackad färsk timjan
1 msk
Torrt vitt vin
2 dl
Vatten
8 dl
Grönsaksbuljong
2 tärningar
1 dl
Cayennepeppar
½ krm
Salt
½ tsk
Räksallad
Skalade räkor
80 g
Olivolja
1 msk
Flingsalt
1 tsk
Färsk dill
1 knippe