Kokt potatis

Kokt potatis

30 min Buffé Huvudrätt Förrätt
Alldelse nykokt potatis är ett måste till såväl kokt torsk med äggsås, köttbullar och panerad fisk. Och självklart vill vi ha god kokt potatis till potatissallad! Välj om du vill skala din potatis eller ej. Klicka på lite smör och flingsalt innan servering för att förhöja smaken på denna älskade rotsak!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kokt-potatis/

Gör så här

  • Tvätta eller skala potatisen. Lägg den i en kastrull och fyll på med kallt vatten så det precis täcker potatisen. Salta.
  • Koka under lock ca 20 min, tills potatisen är helt genomkokt. Häll bort vattnet och låt potatisen ånga av.
  • Klicka gärna på lite smör, salt och persilja.
Klart!

Koka upp vatten i vattenkokaren så går det fortare att få dina potatisar klara.

Ingredienser

Potatis
900 g
Vatten
Salt
2 tsk
2 msk
Flingsalt
1 tsk
Färsk persilja, hackad
ev 2 msk