Kycklingstroganoff med ärtris

Kycklingstroganoff med ärtris

30 min Huvudrätt
En stroganoff kan nog vara bland de mest populära vardagsrätterna därute. Då kan det vara kul att variera proteinet genom att byta ut korven mot kyckling. Jättegott!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kycklingstroganoff-med-artris/

Gör så här

Ärtris:
  • Lägg de frysta ärterna i ett durkslag.
  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen och häll det sedan över ärterna.
  • Häll tillbaka ärtriset i kastrullen. Ställ åt sidan med lock på så att det håller sig varmt.
Kycklingstroganoff:
  • Dela purjolöken på längden och skölj noga mellan bladen. Skiva den tunt.
  • Skär kycklingen i mindre jämnstora bitar. Bryn den i olja i en stekpanna på hög värme tills den har fått fin färg, 3-4 min.
  • Strö över hälften av saltet och pepparn. Lägg över kycklingen från pannan till en tallrik.
  • Sänk värmen till medelvärme. Häll i lite olja i samma panna. Fräs purjolöken på svag värme utan att den tar färg, 2-3 min. Tillsätt den stekta kycklingen till pannan.
  • Rör ner chilisås, grädde, senap samt resterande salt och peppar. Låt puttra ihop på svag värme under lock 5 min. Servera med ärtris, grönsallad och skivad gurka.
Klart!

Detta recept kommer från boken "Göra gott : kokbok för unga miljöhjältar" (2020) av Malin Landqvist, Victoria Voss, Johan Rockström.

Energi:

670 kcal

Fiber: 0 g
Protein: 39 g
Kolhydrater: 68 g
Fett: 26 g

Ingredienser

Ärtris:
Frysta gröna ärter
2 dl
Ris
3½ dl
Kycklingstroganoff:
Kycklingbröstfilé
500 g
Purjolök
½
Rapsolja
1 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
2 krm
Chilisås eller ketchup
1 dl
2 dl
Dijonsenap
1 tsk
Till servering:
Blandad grönsallad
Gurkor