Pad thai

Pad thai

25 min Huvudrätt
Underbart gott recept på Pad Thai - släpp loss dofter av det thailändska köket vid middagsbordet. Pad thai är en street food-klassiker som går hem hos alla. Variera chilistyrkan efter tycke och smak och toppa med jordnötter, koriander och chiliflakes innan servering.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/pad-thai/

Gör så här

  • Rör ihop alla ingredienser till såsen. Rör väl tills sockret löst sig.
  • Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Skölj i kallt vatten och låt rinna av väl.
  • Skölj groddarna. Strimla salladslök och chili. Finhacka vitlöken. Strimla kycklingen.
  • Hetta upp smör i en rymlig stekpanna. Stek kycklingen tills den är genomstekt. Tillsätt vitlök, chili och räkor. Smaka av med salt och peppar.
  • Rör ner äggen och stek någon minut. Blanda ner nudlar, dressing och böngroddar. Blanda väl och låt allt bli varmt.
  • Toppa Pad Thai med jordnötter, koriander, rostad lök, salladslök och chili flakes.
Klart!
Energi:

600 kcal

Protein: 37 g
Kolhydrater: 72 g
Fett: 17 g

Ingredienser

Pad thaisås:
Strösocker
1 msk
Kokande vatten
2 msk
Srirachasåser
1 msk
Risvinäger
1 msk
Fisksås
2 msk
Tamarisoja
2 msk
Lime
pressad saft av 1
Breda risnudlar
250 g
Böngroddar
180 g
Salladslök
1 knippe
Röd chili
1
Vitlöksklyftor
2
Kycklinglårfilé
200 g
25 g
Salt och svartpeppar
Stora räkor utan skal
200 g
Ägg
2
Topping:
Jordnötter, hackade
1 dl
Färsk koriander
1 kruka
Rostad lök
1 dl
Chili flakes