Kycklingschnitzel med stomp

Kycklingschnitzel med stomp

Kycklingschnitzel kommer garanterat alla i familjen att gilla! Servera gärna kycklingschnitzel med stompad potatis och en blandad sallad.
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (24 st)

Mitt betyg:

Kycklingschnitzel med stomp

Kycklingschnitzel kommer garanterat alla i familjen att gilla! Servera gärna kycklingschnitzel med stompad potatis och en blandad sallad.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Blanda mjöl, salt och peppar. Vispa ägget lätt. Blanda ströbrödet med hälften av osten. Banka ev ut filéerna så de blir lite tunnare. Vänd dem i mjölblandningen, sedan ägget och sist ströbrödet. Stek kycklingen i smör-&rapsolja ca 3 min på varje sida. Häll av vattnet från potatisen. Värm mjölken. Stöt potatisen grovt och blanda med mjölk, resten av osten, ärterna och muskot. Smaka av med salt och peppar.

Tips:

Prova gärna panko, ett japanskt ströbröd med lite större flingor.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port

  • Energi: 525 kcal
  • Protein: 42 g
  • Kolhydrater: 42 g
  • Fett: 20 g
Skriv ut