Kycklingkebab

Kycklingkebab

45 min Huvudrätt
Kycklingkebab med de rätta smakerna. Libabröd fylls med kryddstekt kyckling, klassisk kebabsås, vitost och krispiga grönsaker. Bara att rulla ihop och njuta av välsmakande kycklingkebab.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kycklingkebab/

Gör så här

Kebabsås:
  • Blanda alla ingredienser i en skål och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt minst 30 min.
Kycklingkebab:
  • Strimla kycklingen och blanda med vitlök, kebabkrydda och sambal oelek. Låt stå medan tillbehören förbereds.
Tillbehör:
  • Skiva gurka, lök och tomater. Bryt salladen i mindre bitar.
  • Stek kycklingen tills den är genomstekt.
  • Fyll pitabröden med sallad, kebabsås, kyckling, grönsakerna och fefferoni.
Klart!
Energi:

650 kcal

Protein: 36 g
Kolhydrater: 54 g
Fett: 31 g

Ingredienser

Kebabsås:
2 dl
Majonnäs
1 dl
Sambal oelek
1 msk
Finriven vitlöksklyfta
½
Kolsyrad apelsindryck t ex Fanta
½ dl
Kebabkrydda
2 tsk
Cayennepeppar
1 krm
Salt och svartpeppar
Kycklingkebab:
Kycklinglårfilé
500 g
Finriven vitlöksklyfta
1
Kebabkrydda
2 msk
Sambal oelek
1 msk
Tillbehör:
Gurka
1
Rödlök
½
Tomater
2
Isbergssallad
1 huvud
Pitabröd, gärna libabröd
4
Feferoni
4