Marockansk kebab med couscous

Marockansk kebab med couscous

60+ min Buffé Huvudrätt
Marinerade kycklingspett med orientaliska dofter blir utsökt med couscous, mandel och aprikos.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/marockansk-kebab-med-couscous/

Gör så här

  • Dela kycklingfiléerna på längden till smala bitar. Blanda yoghurt, salt, kryddor och vitlök i en skål. Rör ner kycklingen. Marinera ca 2 tim.
  • Koka upp äppeljuice och tillsätt couscous. Lägg på locket, ta kastrullen från plattan och låt grynen svälla 6 min.
  • Rosta mandelspånen i torr stekpanna ca 1 min. Rör ner smör, mandel och hackade aprikoser i couscousen.
  • Trä upp kycklingen på blötlagda spett. Lägg spetten på oljat grillgaller och grilla runt om i 8-10 min.
  • Servera spetten tillsammans med couscousen.
Klart!

Aprikoserna kan bytas mot lika stor mängd russin.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
400 g
2 dl
Salt
1 tsk
Malen kanel
1 krm
Malen kardemumma
1 krm
Cayennepeppar
1 krm
Pressade vitlöksklyftor
2
Couscous
4 dl
Juice, konc äppeljuice
4 dl
Mandelspån
50 g
2 msk
Mjuka aprikoser
50 g