Kyckling med rostad rödkål

Kyckling med rostad rödkål

Kyckling i ugn med rödkål - allt på en plåt. Kålens lite söta smak förstärks när den rostas i ugnen. Gott tillsammans med ris eller potatismos
Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser
Betyg (42 st)

Mitt betyg:

Kyckling med rostad rödkål

Kyckling i ugn med rödkål - allt på en plåt. Kålens lite söta smak förstärks när den rostas i ugnen. Gott tillsammans med ris eller potatismos

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Kan du få hemleverans?
Shopping Menu
Köp hem ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skär kålen i grova bitar. Skala och klyfta löken. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med hälften av saltet och hälften av smör-&rapsoljan. Tillaga i mitten av ugnen 15–20 min. Banka ut filéerna, salta och stek dem i resterande smör-&rapsolja i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Ställ kycklingen åt sidan. Häll grädde, fond och citronskal i pannan. Koka ihop såsen ca 3 min. Ringla balsamicokräm över kål och lök. Skär kycklingen i bitar. Servera med såsen och de rostade grönsakerna.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port

  • Energi: 400 kcal
  • Protein: 33 g
  • Kolhydrater: 14 g
  • Fett: 23 g
Skriv ut