Kyckling med rostad rödkål

Kyckling med rostad rödkål

50 min Huvudrätt
Kyckling i ugn med rödkål - allt på en plåt. Kålens lite söta smak förstärks när den rostas i ugnen. Gott tillsammans med ris eller potatismos
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kyckling-med-rostad-rodkal/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Skär kålen i grova bitar. Skala och klyfta löken. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper.
  • Blanda med hälften av saltet och hälften av smör-&rapsoljan. Tillaga i mitten av ugnen 15–20 min.
  • Banka ut filéerna något, salta och stek dem i resterande smör-&rapsolja i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Tag upp kycklingen och ställ åt sidan.
  • Häll grädde, fond och citronskal i pannan. Koka ihop såsen ca 3 min.
  • Ringla balsamicokräm över kål och lök.
  • Skär kycklingen i bitar. Servera med såsen och de rostade grönsakerna.
Klart!
Energi:

515 kcal

Protein: 35 g
Kolhydrater: 38 g
Fett: 23 g

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
500 g
Rödkål
400 g
Gula lökar
2
Salt
1 tsk
1 msk
2 dl
Kycklingfond
2 msk
Citron, rivet skal
1
Crema balsamico
2 msk