Kyckling med dillcrème

Kyckling med dillcrème

45 min Buffé Huvudrätt
Dillen ger kycklingstubbarna en smak som påminner om augustinattens kräftskiva.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kyckling-med-dillcreme/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150°.
  • Skär filéerna i två bitar på längden. Krydda med dill, salt och peppar. Rulla in filéerna i aluminiumfolie och forma som en smäll-karamell.
  • Baka dem i mitten av i ugnen till 70° innertemperatur, ca 30 min. Låt svalna.
  • Blanda alla ingredienser till dillcrèmen.
  • Skär filéerna i 2–3 cm tjocka skivor och toppa med dillcrème och rom.
Klart!
Energi:

465 kcal

Protein: 29 g
Kolhydrater: 16 g
Fett: 32 g

Ingredienser

Kycklingbröstfiléer
2
Hackad färsk dill
½ dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Dillcrème:
1 dl
Färsk dill
½ dl
Pressad vitlöksklyfta
½
Salt
1 krm
Forellrom
20 g