Köttfärsbiffar med röda bönor och blomkålscouscous

Köttfärsbiffar med röda bönor och blomkålscouscous

45 min Huvudrätt
Dryga ut köttet med vegetabiliska proteiner, ett enkelt och gott sätt att äta mer klimatsmart! Den här färgsprakande salladen är full av smak och bra energi som gör dig glad.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kottfarsbiffar-med-roda-bonor-och-blomkalscouscous/

Gör så här

Köttfärsbiffar:
  • Häll av och skölj bönorna. Mosa hälften och blanda med färsen i en bunke.
  • Skala och hacka rödlöken. Tärna hälften av osten fint.
  • Blanda lök, ost, salt, peppar och vatten med färsen. Forma till 8 biffar.
Blomkålscouscous:
  • Riv blomkålen på ett rivjärn. Koka upp vatten och salt. Lägg i blomkålen och låt koka upp. Häll av vattnet och rör ner smöret.
  • Skala och skölj rödbetan. Strimla eller riv den grovt.
Servering:
  • Stek biffarna i smör i en stekpanna 2-3 min på varje sida.
  • Lägg upp blomkålscouscous på ett fat och toppa med riven rödbeta, mangoldskott och resten av bönorna.
  • Smula över osten och strö över pumpakärnorna. Servera till biffarna.
Klart!
Energi:

660 kcal

Protein: 44 g
Kolhydrater: 38 g
Fett: 35 g

Ingredienser

Köttfärsbiffar:
150 g
Blandfärs
400 g
Kidneybönor, ca 400 g
1 burk
Rödlök
½
Salt
½ tsk
Malen svartpeppar
2 krm
Vatten
½ dl
1 msk
Blomkålscouscous:
Färsk blomkål
500 g
Vatten
1 liter
Salt
½ tsk
2 msk
Rödbeta
1
Babyspenat eller mangoldskott
30 g
Pumpakärnor
2 msk