Kolapaj med lingon

Kolapaj med lingon

1 tim Efterrätt
Kolapaj som ingen kan motstå! Härligt fräsch med lingon eller andra bär om du så vill.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Värm ugnen till 200°.
  • Hacka ihop smör och mjöl. Häll i vattnet och arbeta till en smidig deg.
  • Tryck ut degen i en form med löstagbar botten (ca 24 cm). Låt formen stå i kylen ca 30 min.
  • Nagga botten med en gaffel. Förgrädda pajskalet ca 10 min.
  • Blanda grädde, sirap, socker och salt i en vid kastrull. Låt koka utan lock till en rinnig kola ca 20 min.
  • Lägg lingonen i pajskalet och häll över smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
  • Låt pajen kallna. Servera gärna med färska bär och lättvispad grädde.
Klart!
Tips:

Lingon kan bytas ut mot röda vinbär!

Ingredienser

100 g
Vetemjöl
2½ dl
Vatten
1 msk
Fyllning:
2 dl
Sirap
1 dl
Strösocker
1 dl
Salt
1 krm
Lingon
4 dl
Till servering:
Färska bär