Karins lätta kycklingpaté

Karins lätta kycklingpaté

60+ min Buffé Förrätt
Impa med hemlagad paté! Karins är både lätt att laga och lätt i sitt innehåll.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/karins-latta-kycklingpate/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Grovhacka kycklinglevern. Skala och finhacka den gula löken och vitlöken. Stek lever och lök i smör i en stekpanna.
  • Blanda färsen med salt, peppar, timjan, mjöl och ägg. Rör i lever, lök och crème fraiche.
  • Häll smeten i en smord, avlång ugnssäker form, ca 1 ½ litar.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 1 tim.
Klart!

2 msk konjak eller sherry i färsen är aldrig fel.

Ingredienser

Kycklinglever
200 g
Gul lök
1
Vitlöksklyfta
1
Kycklingfärs
500 g
Salt
2 tsk
Svartpeppar
2 krm
Torkad timjan
1 tsk
Vetemjöl
2 msk
Ägg
2
2 dl