Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Grönsakskaka
Grönsakskaka
60+ min
Buffé
Huvudrätt
•
Se kommentarer
Vad är en paj utan skal? En kaka, såklart! Här med fänkål, kockarnas favorit.
Andra liknande recept
45 min
Rabarberpaj med smuldeg
(3688)
60+ min
Tacopaj
(4101)
45 min
Smulpaj
(2002)
35 min
Pajdeg till matpajer
(207)
45 min
Knäckig rabarberpaj
(652)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sätt ugnen på 200°.
Skala löken och moroten. Skiva löken och fänkålen. Skär moroten i strimlor.
Fräs grönsakerna i smör i en stor gryta. Rör i grädde, tomatpuré, timjan, salt och peppar.
Låt koka ihop ca 15 min och sedan svalna något.
Vispa ihop äggen. Tillsätt osten och rör ner det i grönsakerna.
Häll över i en smord och ugnssäker form, gärna med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
Lägg folie under formen ifall den är otät. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min.
Servera kakan ljummen, gärna med bröd, sallad och oliver.
Klart!
Ingredienser
Gula lökar
3
Morötter
2
Fänkål
600 g
Svenskt Smör från Arla®
Arla Köket® Vispgrädde
2 dl
Tomatpuré
2 msk
Torkad timjan
1 tsk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Ägg
5
Riven lagrad ost, t ex Arla Ko Präst® ost 31%
2 dl
Andra liknande recept
45 min
Rabarberpaj med smuldeg
(3688)
60+ min
Tacopaj
(4101)
45 min
Smulpaj
(2002)
35 min
Pajdeg till matpajer
(207)
45 min
Knäckig rabarberpaj
(652)
Budget
60+ min
Kycklingpaj
(2002)
35 min
Havresmulpaj
(786)
Budget
1 tim
Västerbottenpaj
(2086)
60+ min
Äppelpaj
(189)
1 tim
Quiche Lorraine
(27)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum