Västerbottenpaj
60+ min

Västerbottenpaj

Västerbottenspaj, ett klassiskt recept som passar när man vill duka upp till jul, påsk, midsommar eller som tillbehör till kräftorna. Pajen passar också att njuta som den är med en god sallad.
Betyg (1135 st)

Mitt betyg:

Västerbottenpaj

Västerbottenspaj, ett klassiskt recept som passar när man vill duka upp till jul, påsk, midsommar eller som tillbehör till kräftorna. Pajen passar också att njuta som den är med en god sallad.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i varukorgen

Antal portioner

Pajskal

Fyllning

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt stå i kyl ca 30 min. Nagga pajskalet och förgrädda i mitten av ugnen ca 10 min. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, salt och chilipulver. Tillsätt osten och häll blandningen i pajskalet. Grädda i mitten av ugnen 25-30 min. Låt pajen svalna något.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port

  • Energi: 470 kcal
  • Protein: 15 g
  • Kolhydrater: 25 g
  • Fett: 35 g
Skriv ut