Glasstårta med rabarbersmak

Glasstårta med rabarbersmak

60+ min Efterrätt
Glasstårta med frasig, söt botten och friskt inre. Tårtan passar för alla tillfällen och kan, vackert dekorerad, trona på vilket festbord som helst!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/glasstarta-med-rabarber/

Gör så här

  • Koka upp saften och lägg i rabarberbitarna. Koka 2-3 min. Låt kallna.
  • Vispa grädden i en bunke. Rör ner florsocker, kvarg och rabarber.
  • Lägg en marängbotten i en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Bred på hälften av smeten, men inte ända ut i kanterna.
  • Lägg på den andra botten och bred på resten av smeten. Låt stå i frys minst 4 tim.
  • Ställ tårtan i kyl ca 30 min före servering.
  • Hyvla chokladspån från chokladkakans sida. Garnera tårtan med chokladspån och rosenblad.
Klart!

Ingredienser

Konc rabarbersaft
¾ dl
Rabarber i bitar
3 dl
3 dl
Florsocker
1 dl
500 g
Marängbottnar
2
Till garnering:
Vit choklad
50 g
Obesprutade rosenblad