Pinocchiotårta
Betyg  (695 st)

Mitt betyg:

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienserna med mathem.se

Pinocchiotårta

Glömmingetårta, Herrgårdstårta och Brittatårta! Olika namn - samma tårta! Pinocchiotårta är en superbra kalastårta eftersom den går utmärkt att frysa.

Receptet gäller för 14 bitar

Ingredienser

  • 100 g Arla® Svenskt Smör
  • 1 12 dl strösocker
  • 5 äggulor
  • 4 msk Arla® mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

Maräng:

  • 5 äggvitor
  • 2 12 dl strösocker
  • 1 dl grovhackad mandlar

Fyllning:

  • 3 dl Arla® vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°. Vispa smör och socker poröst. Vispa ner en äggula i taget. Rör i mjölken. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten. Vispa vitorna med hälften av sockret till ett fast skum. Vispa ner resten av sockret. Bred ut smeten till botten i en långpanna med bakplåtspapper, 30x40 cm. Bred över marängen toppigt. Strö på hackad mandel. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan kallna. Dela den på mitten. Vispa grädden med vaniljsockret. Lägg ihop bottnarna med vaniljgrädden emellan.

Källa: