Dillkött

Dillkött

Dillkött är en riktig svensk klassiker med kalvkött som blir mört i den sötsyrliga såsen med ättika och socker. Servera gärna med kokta eller rostade potatisar och rotfrukter.
Betyg (0 st)

Mitt betyg:

Dillkött

Dillkött är en riktig svensk klassiker med kalvkött som blir mört i den sötsyrliga såsen med ättika och socker. Servera gärna med kokta eller rostade potatisar och rotfrukter.

Lägg i varukorgen

Finns i din varukorg

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i varukorgen

Antal portioner
  • 500 g grytbitar av kalv
  • 2 morötter
  • 2 gula lökar
  • 100 g purjolök
  • 8 vitpepparkorn
  • 1 lagerblad
  • 1 liter kalvbuljong

Dillsås:

Gör så här:

Skala morot och löken. Dela och tvätta purjolök. Skär morot, lök och purjolök i stora bitar. Lägg grytbitarna i en gryta och tillsätt morot, lök, purjolök, peppar och lagerblad. Häll på buljongen och koka upp. Låt sjuda ca 2 tim tills köttet är mört. Ta upp köttet och sila buljongen, spar buljongen till såsen.

Smält smöret och vispa ner mjölet. Tillsätt den silade buljongen och syrad grädde. Plocka dillen, lägg ner kvistarna och hälften av dillen i såsen. Hacka resten av dillen och ställ åt sidan. Mixa såsen slät tills den blir grön. Smaksätt med ättika, socker och ev salt och peppar. Lägg ner köttet i såsen och koka upp. Vänd ner resterande dill innan servering. Servera gärna med ugnsbakade rotfrukter.

Tips:

Vill du ha en vit sås med hackad dill i, hoppa över momentet med att mixa såsen slät med dillstjälkar och vänd ner all hackad dill precis innan servering.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per port exkl tillbehör

  • Energi: 375 kcal
  • Protein: 29 g
  • Kolhydrater: 22 g
  • Fett: 18 g
Skriv ut