Dal med röda linser

Dal med röda linser

30 min Huvudrätt
Dal är ett samlingsnamn för linsgryta och den kan tillagas på lika många sätt som det finns linser. Denna lättlagade variant rundas av med en klick smör. Servera med ris och yoghurt. Nybakat naanbröd passar också bra till.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/dhal-med-roda-linser/

Gör så här

  • Skala och finhacka lök, vitlök och ingefära. Skiva chili tunt.
  • Hetta upp hälften av smöret i en stekgryta. Fräs lök, vitlök, ingefära, chili och tomatpuré ca 2 min.
  • Tillsätt linser, kanelstång, kryddor, salt och vatten. Koka tills linserna är mjuka, ca 15 min. Vänd ner resterande smör innan servering.
Citronris:
  • Skölj riset. Koka upp mjölk, fond och gurkmeja i en tjockbottnad kastrull.
  • Tillsätt riset och koka enligt anvisning på förpackningen.
  • Fluffa upp riset med en gaffel och rör ner citronsskal och saft. Smaka av med salt.
Servering:
  • Toppa dal med yoghurt, kokoschips och koriander. Servera med ris och ev naanbröd.
Klart!
Energi:

530 kcal

Protein: 16 g
Kolhydrater: 67 g
Fett: 21 g

Ingredienser

Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
Färsk ingefära
2 msk
Grön chilipeppar
2
50 g
Tomatpuré
2 msk
Torkade röda linser
2 dl
Kanelstång
1
Malen koriander
1 tsk
Garam masala
1 tsk
Malen spiskummin
1 tsk
Salt
½ tsk
Vatten
7 dl
Citronris:
Basmatiris
3 dl
5 dl
Grönsaksfond
1 msk
Malen gurkmeja
1 tsk
Citron, finrivet skal och saft
1
Salt
1 tsk
Till servering:
2 dl
Kokoschips
Färsk koriander
Naanbröd