Crudité med ägg

Crudité med ägg

30 min Huvudrätt
Crudité är en typisk fransk lunchrätt med råa grönsaker som äts med en god, kall sås. Servera gärna crudité med ett gott hembakat bröd till.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/crudite-med-agg/

Gör så här

  • Blanda ingredienserna till såsen. Låt stå i kyl ca 30 min.
  • Skala och riv morötter och rödbetor var för sig. Skiva potatis och rädisor. Skala och skiva löken.
  • Skala och dela äggen i halvor.
  • Lägg upp allt i grupper på ett stort fat. Salta och peppra. Servera med såsen och bröd.
Klart!
Energi:

465 kcal

Protein: 18 g
Kolhydrater: 66 g
Fett: 12 g

Ingredienser

Morötter
2
Rödbetor
2
Kokt färskpotatisar
6
Rädisor
1 knippe
Färsk lök
1
Kokta ägg
4
Gourmetsalt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Sås:
2 dl
Pressad vitlöksklyfta
1
Finhackad gul lök
1 msk
Salt
1 krm
Strösocker
2 krm